Copyright 2024 - ASB Romania

Despre noi

Asociatia de Sprijin si Binefacere ROMANIA (A.S.B. ROMANIA) este o organizatie neguvernamentala, non-profit, cu scop caritabil, creata dupa modelul german ARBEITER SAMARITER BUND – ASB.

A.S.B. ROMANIA are la baza o serie de principii precum solidaritatea si responsabilitatea sociala,voluntariatul si caritatea, preluate dupa modelul german, tara cu o lunga experienta in domeniu.

A.S.B. ROMANIA a luat nastere in urma cu 13 ani, in anul 2003 datorita relatiilor de prietenie si colaborare care au existat intre Centrul Medical MEDIURG Ploiesti (membru fondator) si Arbeiter Samariter Bund – Bad Windsheim – Germania (membru fondator), respectiv dintre managerii acestor doua institutii, Dr. Cristian Anton VINTILESCU si Dr Erich MATTHIS.

 

ISTORIC 

Dr Erich MATTHIS & Dr. Cristian Anton VINTILESCUAnul 2003 a reprezentat anul extinderii actiunilor Centrului Medical MEDIURG in domeniul problemelor sociale comunitare prin infiintarea Asociatiei de Sprijin si Binefacere PLOIESTI.

Istoria Asociatiei de Sprijin si Binefacere PLOIESTI a inceput in 2001, cand un grup de medici romani a fost invitat de dl Erich MATTHIS, in calitate de Manager al Arbeiter Samariter Bund – Bad Windsheim – Germania, la Congresul International Samaritean de la Suhl, Germania, unde am avut ocazia sa cunoastem preocuparile organizatiei germane in ceea ce priveste problemele sociale. Prezenta romaneasca a avut continuitate prin faptul ca si in septembrie 2003-CONSTANZ si 2005-BRIXEN am participat la acest Forum.

Intalnirea din 2001 a fost urmata de invitatia Arbeiter Samariter Bund – Bad Windsheim – Germania de a participa cu ambulante si echipaje medicale romanesti la Concursul International de Motocros de la Gaildorf, 2002-2003, unde, printr-o colaborare si munca in echipa, au fost rezolvate cu succes toate evenimentele medicale aparute pe parcursul concursului.

Colaborarea si relatiile de prietenie stabilite pe parcursul anilor 2001-2003 au dus la infiintarea in anul 2003 a Asociatiei de Sprijin si Binefacere PLOIESTI, care are printre membrii fondatori, alaturi de Centrul Medical MEDIURG PLOIESTI si Arbeiter Samariter Bund – Bad Windsheim – Germania, o serie de personalitati din Ploiesti si Belgia, ceea ce demonstreaza atasamentul european fata de problematica sociala din Romania

f m
Our website is protected by DMC Firewall!